Stanley's Sports

Many years ago, besides soccer, I was a rugged rugby player. A die hard of MU too.

Sabah and Sarawak Superblog

Sabah and Sarawak Superblog. Together we amplify our voices.

Movies and Entertainment

My kids are fun loving of sort. They love watching movie and of course, playing.

Auto and Bikes

This may not be the most comprehensive resources about the subject matter, but I am proud to share my passion for auto and motorbikes with you all.

All 4 Digit Result

All 4 Digit Instant Result. Click to discover all 3, 4,5 6 digit and lottery result for Malaysia and Singapore. The ultimate source of lottery result.

FULL 4D Result: TOTO, STC, Lotto 88, etc.

Tuesday, 31 March 2015

Tiga pengeluar kereta turun harga selepas GST

Tiga pengeluar kenderaan mengumumkan pengurangan harga antara RM500 hingga RM4,000 bagi model kereta masing-masing susulan pelaksanaan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) berkuat kuasa hari ini. Proton Holdings Bhd (Proton) mengurangkan hingga RM1,475 atau 3.25 peratus seunit bagi semua modelnya terdiri daripada Saga, Persona, Inspira, Staria Neo, Exora, PrevĂ©, Suprima S dan Iriz. Honda Malaysia Sdn […]



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Honda Jazz : Mmg x de spare tyre ke?

Salam semua. Betul ke keta Honda Jazz baharu x de tayar spare? Sape2 yg baru beli keta Honda Jazz harap dpt share info & performance keta ni. Ai tgh survey2 utk beli keta baru memandangkan keta ai (Myvi 2006) yg sedia ada dh x larat nk jln l ...



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

2015 Honda S660 Dilancarkan Di Jepun

Honda secara rasminya telah melancarkan model terbaru yang digelar 2015 Honda S660 di Jepun! Buat masa ini, ianya hanya dijual di Jepun dan model 2015 Honda S660 ini merupakan pewaris kepada model Honda Beat kei car yang dikilang dari tahun 1991 sehingga 1996. 2015 Honda S660 ini mendapat nama dari kapasiti enjinnya 660cc 3-silinder berkuasa […]



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Video // Amukan Gadis MyVi Menjadi Viral

Video beberapa gadis mengamuk dalam satu insiden kemalangan kecil yang berlaku di Shah Alam semalam telah menjadi viral dan telah menarik perhatian ramai pengguna laman sosial. Kemalangan ini melibatkan satu Perodua MyVi yang dinaiki oleh beberapa orang anak muda perempuan yang terlibat kemalangan dengan sebuah teksi yang dipercayai model Perodua Alza yang dipandu oleh seorang […]



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Monday, 30 March 2015

Manchester United goalkeeper David de Gea has made goalkeeping cool - Manchester Evening News








Manchester Evening News



Manchester United goalkeeper David de Gea has made goalkeeping cool

Manchester Evening News

"It used to be for the mad guy, fat guy or the guy who couldn't use his feet," the former Manchester United great told L'Equipe. "Kevin Pressman was the stereotype goalkeeper: the fat guy who couldn't use his feet. He couldn't run, but was good for ...









Syndicated via Hazell S.Passol Sports Feed

Sunday, 29 March 2015

Proton Iriz – rancangan untuk dilancarkan di pasaran India

Menurut satu laporan dari Autocar Professional, Proton sekarang dalam kajian pertimbangan bagi memahami pasaran automotif di India, untuk memilih produk yang sesuai untuk dipasarkan di pasaran tersebut. Proton dilihat sedang mencari pengedar tempatan atau rakan kongsi tempatan (di India) untuk menyediakan kilang pemasangan untuk model-model keretanya, jelas laporan tersebut. Ketua Pegawai Teknikal Kumpulan Kejuruteraan Proton, […]



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Friday, 27 March 2015

2015 Honda Civic Type R Di Sepang Sebelum F1 Bermula!

Jeng jeng jeng! 2015 Honda Civic Type R sudah mula meledakkan bahan api yang menghasilkan beratus-ratus ekor kuda di atas trek Sepang sebelum bermulanya perlumbaan Formula 1 Grand Prix hujung minggu ini di Sepang! Sebelum ini sudah bocor gambar 2015 Civic Type R yang diambil menunjukkan kereta ini di Malaysia dan dipercayai gambar tersebut diambil […]



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Thursday, 26 March 2015

honday city battery berapa?

hari tu, keta tk blh start tukar battery, dia chrg RM690 mahalnya..... sebenarnya honday city battery berap??????



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Wednesday, 25 March 2015

Manchester United transfer news: Nicolas Otamendi 'agrees on Man U move' - Metro








Metro



Manchester United transfer news: Nicolas Otamendi 'agrees on Man U move'

Metro

Manchester United have reportedly agreed terms with Nicolas Otamendi to seal a transfer to Old Trafford. The Valencia defender has been watched by United scouts for the last 12 months, and were reported to have recently opened talks over a deal. And ...









Syndicated via Hazell S.Passol Sports Feed

Kereta Proton Digunakan Sebagai Peronda Polis Di UK

Kita dah biasa melihat kereta Proton digunakan sebagai kereta peronda PDRM. Mari lihat kereta Proton yang digunakan oleh Humberside Police , Yorkshire England. Nampak lebih cool dari kereta peronda PDRM. Same car.... different level of bad asserty! ...



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Tuesday, 24 March 2015

Porsche Semper Vivus : Kereta Hibrid Pertama Dunia

Sejak bebarapa tahun kebelakangan ini kenderaan HIBRID menjadi the IN THING dikalangan pengeluar kereta dunia. Dengar cerita pihak Proton juga sedang giat menghasilkan kereta hibrid pertama mereka. Bagi menggalakkan penggunaan kereta hibrid yang lebi ...



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Manchester United winger Ashley Young offers to fix City fan's phone - Manchester Evening News









Manchester United winger Ashley Young offers to fix City fan's phone

Manchester Evening News

Ashley Young's popularity with Manchester United fans has rocketed thanks to some fine performances in recent months, but he is now popular with a City supporter. Young has offered to fix Blue Annie Taylor's phone after he accidentally broke it whilst ...









Syndicated via Hazell S.Passol Sports Feed

Monday, 23 March 2015

SPRING SPORT PERODUA AXIA

Produk proride direct dari kilang ! Keluaran terbaru PRORIDE **SPRING SPORT PERODUA AXIA** Tulen,berkualiti dan berbaloi !! Jenis2 produk lain - Standard shock absorber (black) Heavy duty absorber (maroon) Performance shock absorber (yel ...



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Sunday, 22 March 2015

Shell Advance Asia Talent Cup Honda NSF250R Specs

MotoMalaya - news, updates and mods about underbone and superbikes


Shell Advance Asia Talent Cup (SAATC) uses homogenised Honda NSF250R Moto3™ bikes. All of the riders are riding the same bikes, so the factor that can differentiate between them is the skill. I remember quotes from a comic book “Machines can be bought, but skills are not for sale”. Still, the machine of the SAATC […]


Shell Advance Asia Talent Cup Honda NSF250R Specs






Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

2015 Honda Civic Type R Tiba Di Malaysia?!

Mengikut sumber, gambar ini diambil di kilang Honda di Melaka, Malaysia. Jika anda lihat betul-betul gambar di atas, anda boleh lihat beberapa petanda yang ianya di Malaysia seperti papan tanda “Jalan Sehala” dan juga tanda hitam di lori yang ...



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Liverpool vs Manchester United - LIVE: Juan Mata fires United ahead after fine ... - The Independent








The Independent



Liverpool vs Manchester United - LIVE: Juan Mata fires United ahead after fine ...

The Independent

Today in the Premier League, one of the most anticipated fixtures of the season starts the day, as Liverpool take on Manchester United. Chelsea aim to extend their lead at the top of the Premier League when they travel to Hull, and QPR face Everton at ...









Syndicated via Hazell S.Passol Sports Feed

2015 Honda Civic Type R Tiba Di Malaysia?!

Di sini admin mendapat satu gambar yang menunjukkan 3 biji model 2015 Honda Civic Type R di atas dua biji pengendali pengangkutan. Walau bagaimanapun, kereta berwarna putih pada bahagian depan bawah itu tidak dapat dipastikan modelnya. Mengikut sumber, gambar ini diambil di kilang Honda di Melaka, Malaysia. Jika anda lihat betul-betul gambar di atas, anda […]



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Friday, 20 March 2015

2015 Honda New Concept Model “BULLDOG” – 400cc 2-cylinder active outdoor bike

MotoMalaya - news, updates and mods about underbone and superbikes


Honda unveiled the world premiere of the BULLDOG as an exhibition model (concept model) at a press conference, at the 31st Osaka Motorcycle Show 2015. The BULLDOG promotes a new world of leisure with motorcycles. The model was developed with the concept “Lovable Touring Partner,” and was designed to go beyond the boundaries of conventional […]


2015 Honda New Concept Model “BULLDOG” – 400cc 2-cylinder active outdoor bike






Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Masalah Jual Kereta kat used car

Salam Semua ... Minta maaf admin kalau saya salah post. Bulan 11, 2013 saya ada jual kereta MyVi isteri saya kat used car, Shiraz Auto. Orang yang beli kereta tu namanya Muhammad Sirajullah. Dah sign sales order form siap buat report poli ...



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Monday, 16 March 2015

Jawapan Datuk Aminar Rashid Salleh tentang tuduhan jurutera Jerman

SHAH ALAM – Pengeluar kereta nasional, Perodua menafikan dakwaan seorang blogger bahawa kereta model Myvi dan Alza keluaran syarikat itu tidak selamat kepada pengguna. Ketua Pegawai Eksekutif Perodua, Datuk Aminar Rashid Salleh berkata, tuduhan blogger menggunakan nama Wolf Vaupel bahawa penggunaan panel meter yang menyala sendiri di dalam Myvi dan Alza boleh membawa maut adalah […]



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Honda Little Cub Special for Custom International Rose and Gardening Show in Tokorozawa city, Saitama

MotoMalaya - news, updates and mods about underbone and superbikes


Honda has prepared a special cub model for the Custom International Rose and Gardening Show in Tokorozawa city, Saitama. The name is Little Cub Special and this gives a very classic look of the popular Honda C70 (or Passport in other countries). As the theme is about roses and nature, I can see the implementation […]


Honda Little Cub Special for Custom International Rose and Gardening Show in Tokorozawa city, Saitama






Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Sunday, 15 March 2015

Honda Civic Gen Ke-10 Terima Enjin Turbo Bersaiz Kecil

Generasi ke-10 Honda Civic dijangkakan bakal datang dengan enjin petrol turbocharged bersaiz kecil bagi meningkatkan kadar penjimatan bahan api kereta tersebut.Mengikut Yoshiharu Yamamoto, Ketua Penyelidikan & Pembangunan Honda Motor Corporatio ...



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Honda StepWGN Pertama Bernadikan 1.5-Liter VTEC Turbocharged

Honda StepWGN adalah van kompak (seperti Mazda 5) yang telah sangat popular di pasaran Jepun dan negara-negara Asia yang lain. Ia adalah model pertama yang menggunakan 1.5-liter turbocharged direct-injection VTEC 4-silinder, satu enjin yang Honda katakan akan memberi kuasa setara dengan yang 2.4-liter beraspirasi semulajadi (NA). Walau bagaimanapun, Honda masih belum melepaskan angka kuasa untuk […]



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Saturday, 14 March 2015

Jurutera Jerman DEDAH BAHAYA Kereta Perodua Myvi dan Alza

Jurutera Jerman DEDAH BAHAYA Kereta Perodua Myvi dan Alza MESTI BACA … Jurutera Jerman DEDAH BAHAYA Kereta Perodua Myvi dan Alza Yang Boleh MENGUNDANG MAUT !!! | Baru-baru ni tersebar meluas di laman sosial tentang concern seorang jurutera dari Jerman yang bekerja di Malaysia tentang bahaya kereta popular di Malaysia.. Perodua Alza dan Perodua Myvi.. […]



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Promosi Proton Iriz Bermula Dari RM37,XXX!

Proton juga kali ini turut mengadakan promosi bagi model Proton Iriz yang kini dijual bermula dengan harga RM37,XXX bagi kereta kompak tersebut! Pemberian anggaran diskaun RM5,000 terhadap model Proton Iriz ini adalah sah bagi model yang dikilangkan pada tahun 2014 sahaja. Promosi ini akan dijalankan sehingga 31 Mac 2015 ini sahaja sementara stok masih ada. […]



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Honda Civic Gen Ke-10 Terima Enjin Turbo Bersaiz Kecil

Generasi ke-10 Honda Civic dijangkakan bakal datang dengan enjin petrol turbocharged bersaiz kecil bagi meningkatkan kadar penjimatan bahan api kereta tersebut. Mengikut Yoshiharu Yamamoto, Ketua Penyelidikan & Pembangunan Honda Motor Corporation, penggunaan enjin turbo mampu membantu syarikat tersebut untuk memenuhi kawalan gas pelepasan yang ditetapkan dan juga pada masa yang sama memberikan pengalaman pemanduan yang […]



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Thursday, 12 March 2015

Manchester United transfer news: Man Utd 'close to completing Ilkay Gundogan ... - Metro








Metro



Manchester United transfer news: Man Utd 'close to completing Ilkay Gundogan ...

Metro

Manchester United are closing in on the signing of Borussia Dortmund's Ilkay Gundogan, according to reports. Gundogan, who is currently stalling on signing a new contract with Dortmund, has emerged as a key target for United. And after reports claiming ...









Syndicated via Hazell S.Passol Sports Feed

Wednesday, 11 March 2015

Honda CR-Z generasi baharu – bakal diperkenalkan pada 2017 [rumor]

Generasi baharu Honda CR-Z akan dilancarkan dalam masa 2 tahun, menurut satu sumber yang rapat dengan Honda. Sebelum ini, Honda telah menghentikan penjualan model ini di pasaran eropah dan diikuti dengan pasaran Australia, berikutan kadar jualan yang perlahan di negara tersebut. Model ini masih lagi boleh didapati di negara kita, namun masih belum dapat dipastikan […]



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Tuesday, 10 March 2015

Lotus Evora Hibrid 414E

Edited by Nusantara77 at 11-3-2015 01:07 AM Vrroooom! Lotus Evora 414E ialah sebuah kereta lumba REEV (Range Extender Electric Vehicle). Ianya merupakan kereta lumba hibrid pertama dari anak syarikat Proton ini. Kami memandu uji dua kereta di ...



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Sunday, 8 March 2015

Proton Inspira Dipanggil Semula – 5,280 Unit Terjejas

Proton Holdings Bhd telah membuat panggilan semula terhadap 5,280 unit Proton Inspira yang dikilangkan antara September 2010 dan May 2011 berkenaan dengan masalah yang dihadapi pada V-ribbed belt. Ini mengikut satu panggilan semula yang sama dibu ...



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Saturday, 7 March 2015

service kereta dekat SC hONDA.

Salam. nak tanya, kalau kita pergi service kereta dekat sc Honda, mmg kene ikut apa yg dia budget kan tu eh. saya perempuan, so xtau sangat pasal kereta. SC Honda tu tipu jugak ke macam bengkel2 biasa? kalau dia mmg betul2, sy x kesa. lepas ni kene ...



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Friday, 6 March 2015

Manchester United v Arsenal in the FA Cup, Rangi Chase and the Whirlwind - The Guardian (blog)








The Guardian (blog)



Manchester United v Arsenal in the FA Cup, Rangi Chase and the Whirlwind

The Guardian (blog)

Arsenal are travelling to Manchester United, so no compendium would be complete without a mention of this Ryan Giggs effort from 1999. Of course that was a semi-final replay, this is the quarter-final, so maybe this is more apt, when a United team ...









Syndicated via Hazell S.Passol Sports Feed

Thursday, 5 March 2015

2015 Civic Type R Pemegang Rekod Terbaru Nurburgring!

Honda telah menjanjikan kereta berprestasi tinggi terbaru 2015 Civic Type R untuk memecah rekod sebagai kereta front-wheel-drive terpantas di Nurburgring. Nampak gayanya kata mereka itu sememangnya bukan omong kosong. Kereta tersebut telah berjay ...



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Wednesday, 4 March 2015

Honda NSX didedahkan di Geneva

Versi produksi model Honda NSX yang dinanti-nantikan peminat automotif akhirnya diperkenalkan di eropah ketika berlangsungnya Geneva Motor Show. Honda NSX – Dilengkapi dengan sistem pacuan semua roda Ianya merupakan versi Acura NSX (untuk pasaran America) yang di rebadge, dan model ini bercirikan sebuah unit turbo berkembar V6 dengan 550 kuasakuda yang turut disokong oleh tiga […]



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Tuesday, 3 March 2015

2015 Civic Type R Pemegang Rekod Terbaru Nurburgring!

Honda telah menjanjikan kereta berprestasi tinggi terbaru 2015 Civic Type R untuk memecah rekod sebagai kereta front-wheel-drive terpantas di Nurburgring. Nampak gayanya kata mereka itu sememangnya bukan omong kosong. Kereta tersebut telah berjaya memecah rekod dengan margin catatan masa yang ketara! Honda mengatakan versi pembangunan kereta turbo terbaru mereka itu yang dikuasakan oleh enjin 2.0-liter […]



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Vote: Manchester United's Goal of the Month - ManUtd.com









Vote: Manchester United's Goal of the Month

ManUtd.com

Oliver Rathbone's long-range stunner against Derby County is one of three Under-18 strikes shortlisted in Manchester United's Goal of the Month poll for February. The forward netted a spectacular lob from midway inside the Rams' half moments after ...









Syndicated via Hazell S.Passol Sports Feed

2015 Honda Civic Type-R officially unveiled – 310PS VTEC Turbo hot hatch

MotoMalaya - news, updates and mods about underbone and superbikes


After a five year wait, 2015 sees the arrival of the world’s most keenly anticipated hot hatch, the Honda Civic Type R. Billed as a ‘race car for the road’, the all-new Civic Type R will set new standards in the high-performance front-wheel drive hatchback segment. The production version of Honda’s latest hot hatch icon […]


2015 Honda Civic Type-R officially unveiled – 310PS VTEC Turbo hot hatch






Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Monday, 2 March 2015

Gambar Rasmi 2015 Civic Type R Di Laman Web Poland

Sudah terlalu lama penantian peminat tegar sukan permotoran menanti ketibaan model 2015 Civic Type R keluaran Honda yang merupakan Type R pertama dikeluarkan dengan enjin VTEC Turbocharged! Sudah banyak gambar yang telah didedahkan baik dari segi konsep sehingga ke versi produksi. Dalam beberapa hari lagi, pendedahan penuh terhadap kemunculan sulung kereta 2015 Civic Type R […]



Syndicated via Stanley P. Passol Bikes News

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites